Kapellen

Kapelletje H. Rozenkrans

In de voortuin van het huis Heilige Rozenkrans is in een muur een nis met een klein kapelletje.

Het is wel geen Mariabeeldje die er pronkt.

Mariakapelletje

In de gevel van het huis nr. 18 aan de Beerveldse Baan is er aan de rechterkant net onder de dakgoot een klein ingewerkt kapelletje te zien.

Vermoedelijk met een beeldje van een man met kind op de rechterarm.

Verlaten kapel

In de Bommelsrede 50 is er een verlaten kapel in een hoekstijl van 't hof ter Bommels, zoals vermeld op de plank aan de oprit.

Kapel Sint-Jozef met Kind

Aan de linker kant van de voorgevel van het huis aan de Bommelsrede 48 is er een onderhouden Kapel met een beeltenis van Sint-Jozef met een Kind die een kruis draagt.

Mariakapelletje

In de gevel van het huis Heilige Clementina is er net naast de voordeur een kapelletje met een beeltenis van Onze-Lieve-Vrouw met Kind.

Verlaten kapelletje

In de zijgevel van een huis in de Bonsgrachtstraat ontdekten we een verlaten kapelletje.

Beeld Sint-Jan de Doper

In de gevel van de doopkapel van de Onze-Lieve-Vrouwkerk is de beeltenis van Sint-Jan de Doper toepasselijk ingewerkt. Het opschrift luidt Ego te Baptizo in nomine patris et filii spiritus sancti of Ik doop je in de naam van de Vader en de Heilige Geest.

Maagd Maria met Kind

Aan de noordzijde van de Onze-Lieve-Vrouw kerk aan de Oude Bareelboven de secundaire toegangsdeur bevind zich het beeld van de Maagd Maria met Kind met het opschrift 'Ave Maria gratia plene dominus tecum ora pro nobis semper' of 'Wees gegroet, Maria, vol van genade, de Heer is met ons, bid altijd voor'

MariaKapel

Achter de Onze-Lieve-Vrouwkerk aan Oude Bareel te Sint-Amandsberg is sedert 1911 een basisschool, eerst meisjesschool, waar ook de zusters van de congregatie van O.-L.-Vrouwvisitatie hun ervaring ten dienste stelden. Hun klooster, eveneens achter die kerk, kwam er pas in 1929.

Op de gevel staat een beeld van Onze-Lieve Vrouw met wereldbol.