Redactie

Achter elke sterke publicatie staat een sterke redactie. En dat is hier niet anders.
Om het tijdschrift 'Heemkundig Nieuws' en het 'Jaarboek' te maken hebt je schrijvers nodig, maar ook een redactieteam die teksten nalezen, illustratie's klaarmaken voor druk en de lay-out verzorgen vooraleer het product naar de drukker gaat.
Maak hier kennis met onze redactie.

Schrijvers

Er zijn diverse regelmatige schrijvers en er zijn ook die maar af en toe iets bezorgen, maar ook de gidsen en de sprekers zorgen voor een tekstje dat behoort bij hun activiteit. Enkele regelmatige schrijvers van de laatste jaren: André Coene, Maria De Groote, Rudy De Meester, Luc Devriese, Leo Fiems, Louis Gevaert, Jean-Marie Heyerick (†), Luc Lekens (†), André Maes, Frederik Vanderstraeten, Ignace Van Driessche en Bert Vervaet. Zoals je kan lezen zijn er enkele mensen gestorven en zouden we deze groep graag uitbreiden. Er is bv. nog iemand tekort uit de kanaaldorpen, Oostakker en Lochristi.

Redactieraad

De redactieraad wordt bemand door Maria De Groote, Louis Gevaert, Ignace Van Driessche, Frederik Vanderstraeten. De teksten worden nagelezen door Maria De Groote, Martine Van Lancker, Louis Gevaert en Ignace Van Driessche. Het klaarmaken van de foto's en de lay-out gebeuren door Louis Gevaert en Frederik Vanderstraeten. 

Drukken

Het drukken gebeurt door Stevens Print, die in 2018 opgenomen werd in de Groep Graphius-Oostakker.

 

foto Miet De Groote

Maria De Groote

09 228 72 58
redacteur, copywriter, corrector
foto Louis Gevaert

Louis Gevaert

09 228 73 58
redacteur, copywriter

eindredactie Heemkundig Nieuws en Jaarboek

foto Ignace Van Driessche

Ignace Van Driessche

corrector, copywriter
foto Martine Van Lancker

Martine VAN LANCKER

corrector
foto Frederik Vanderstraeten

Frederik Vanderstraeten

Redacteur, lay-out, copywriter